انواع مختلفی از سیمان در ساخت سازهها مورد استفاده قرار میگیرند. وجه تمایز این سیمانها، خواص فیزیکی آنها است.
رنگدانههای مورد استفاده نباید حاوی ترکیبات یا ناخالصیهای دیگری مانند ترکیبات سرب یا روی باشد که بتواند بر سفت شدن و استحکام سیمان پرتلند تأثیر منفی بگذارد.
سیلیکاتها که حدود ۷۵% سیمان پرتلند معمولی را تشکیل میدهند، نقش اصلی را در تعیین مشخصههای سختشدگی (روند توسعه مقاومت) ایفا میکنند. به منظور به دست آوردن درک واضحی از تغییرات شیمیایی و فیزیکی در زمان هیدراتاسیون سیمان پرتلند، مطلوب آن است که واکنشهای هیدراتاسیون آلومیناتها و سیلیکاتها به طور جداگانه مورد بحث قرار گیرند.
مواد سیمانی را با توجه به مکانیسمهای گیرش و سخت شدن مربوطه میتوان به دو دسته مجزا طبقهبندی کرد: سیمانهای غیر هیدرولیک و سیمانهای هیدرولیک.
از این نوع سیمان در سازه های دریایی، فاضلاب ها، سدها، پل ها و غیره استفاده می شود.
همان طور که احتمالا می دانید، آب ویژگی خاصی دارد که بر مبنای آن هنگامی که منجمد می شود، حجمش افزایش پیدا می کند. هوازایی در بتن باعث می شود تا آب در هنگام منجمد شدن جا برای افزایش حجم داشته باشد.
گاهی اوقات، در مقالاتی از این ژل با نام ژل توبرموریت نام میبرند که این نام مطابق با ماده معدنی موجود طبیعی است که ساختمانی ظاهراً مشابه دارد.
سنگ آهک (کلسیم)، ماسه یا رس (سیلیسیم)، بوکسیت (آلومینیوم)، کانی آهن، شیل، گچ، مارن، سرباره و اسلیت از مواد خام مورد استفاده برای ساخت سیمان هستند. آنالیز شیمیایی این مواد باعث آشنایی بهتر با خواص شیمیایی سیمانهای مختلف میشود.
در این مقاله، به معرفی کامل سیمان، انواع سیمان، کاربرد، ویژگی و اجزای تشکیل دهنده آن میپردازیم. پس در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.
استحکام ملات سیمانی با گذشت زمان افزایش مییابد. به همین دلیل، در کنار نتایج آزمایشها باید به سن ملات نیز اشاره کرد.
در برخی از مواقع، مقداری آهک آزاد درون سیمانهای مختلف وجود خواهد داشت. این ماده بر روی انبساط ترکیب تاثیر میگذارد.
سیمان به عنوان ماده اصلی در تولید بتن استفاده میشود. بتن، مادهای است که از ترکیب سیمان، آب، سنگدانههای ریز و درشت (مانند شن و ماسه) تشکیل میشود.
با ترکیب و ذوب کردن مواد بوکسیت، آهک و کلینکر با یکدیگر، سیمان با آلومینای بالا تولید می شود. گیرش اولیه و گیرش نهایی این نوع سیمان به ترتیب ۳٫۵ و ۵ ساعت طول می کشد. بنابراین این سیمان جزو سیمان های زود سخت شونده نیز محسوب می شود.
نسبت آب به سیمان به مقدار آبی که به سیمان اضافه میشود تا بیشتر بخوانید به مخلوطی با کارایی مناسب تبدیل شود، اشاره دارد.